Начало Други WTCC: Лада направи 6-дневен тест на Маникур

WTCC: Лада направи 6-дневен тест на Маникур

67
0
лада

Екипът на Лада продължава тест програмата си, подготвяйки се за връщане в световния шампионат за туристически автомобили през 2013 г. Отборът проведе шестдневни изпитания на пистата Маникур във Франция.

Джеймс Томпсън бе зад волана на Гранта, с която ще се състезава тимът. Работата бе съсредоточена върху окачването, системата за управление и двигателя на автомобила.

Останах много доволен от тренировките. Отборът може да се гордее колко постигна за наистина кратко време. Отхвърлихме сериозна програма и резултатите са подобрена управляемост и представяне на автомобила – коментира Томпсън.

Шефът на екипа Виктор Шаповалов допълни, че на тестовете в Унгария и Португалия заедно с този на Маникур е събрана много полезна информация.

– Инженерите ни анализираха всичко и през лятото подготвихме доста нови компоненти, които изпробвахме на Маникур. Наистина съм доволен от резултатите. Издръжливостта на колата е добра и нямахме технически проблеми през всичките шест дни тренировки. Автомобилът определено има огромен напредък, но ще продължим да работим по него според плановете ни – каза още той.