Начало Други WTCC: Льоб с втора победа, дъжд проваля състезанието

WTCC: Льоб с втора победа, дъжд проваля състезанието

27
0

Себастиeн Льоб със Citroen C-Elysee спечели втората си победа в Световния шампионат за туристически автомобили. На пистата Словакия ринг той финишира пръв в съкратеното първо състезание. Второто изобщо бе отменено, тъй като атмосферните условия на пистата бяха ужасяващи.

Льоб стартира от втора позиция, но бе по-бърз от съотборника си Хосе Мария Лопес  и поведе, като не позволи на аржентинеца да го настигне до появата на кола за сигурност на наводнената писта. След това състезанието бе съкратено. Това е втората победа на Льоб след тази в Мароко, когато отново Лопес бе втори. Льоб вече е на второ място в класирането на 25 т. след Лопес, като измести Иван Мюлер.  Французинът направи фалстарт и бе принуден да истърпи наказание – преминаване през питлейна. Това го прати на 10-о място, когато състезанието бе спряно. 

Трети стана Норберт Михелиц с Honda, който спечели първия подиум за сезона за унгарския частен отбор Zengo Honda Civic, а на следващите места бяха пилоти с Chevrolet – Том Коронел, Том Чилтън и Джани Морбидели . На 7-о и 8-о място са съотборниците от заводския тим на Honda – Тиаго Монтейро и Габриеле Таркини.

Второто състезание на Словакия ринг бе първо забавено, а след това изобщо отменено от организаторите, заради поройния дъжд, който се изля на пистата.