Начало Други WTCC: Михелиц ще се състезава с Хонда Сивик през 2013 г.

WTCC: Михелиц ще се състезава с Хонда Сивик през 2013 г.

73
0
Золтан Зенго,Норберт Михелиц

Унгарецът Норберт Михелиц ще се състезава с Хонда Сивик в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) през сезон 2013 г. Той и отборът му Zengo Motorsport обявиха днес, че са предпочели автомобила на японците, чиято цел от самото начало на проекта е да направят колата достъпна за колкото се може повече пилоти.

– Целта ни винаги е била да направим Сивик WTCC достъпен за частни екипи, така че няма как да сме по-доволни от днешната новина – коментира моторспорт мениджърът на Хонда Мотор Европа Уилям де Брекелеер. – Zengo Motorsport са страхотни професионалисти, а Михелиц – много уважаван и талантлив пилот. За нас е чест, че техният избор и доверие са дадени на Сивик WTCC. Това, разбира се, означава допълнително натоварване на нашия тим, но пък нали за това са надпреварите! Интерес бе проявен и от други отбори. За нас би било страхотно да работим с тях, но за момента сме ограничени до един частен тим.

Целта на Zengo Motorsport и Михелиц вече ще е да се борят за титлата в WTCC. Основателят и шеф на отбора Золтан Зенго допълни, че неговата задача е да подпомогне таланта на Михелиц с възможно най-доброто оборудване.

Когато един изключителен състезател се срещне с невероятна кола, могат да станат чудеса. Затова избрахме Хонда и моментът е перфектен да се качим на техния шинкансен – допълни той.

Михелиц взриви публиката на пистата Хунгароринг миналия сезон, когато спечели първата си победа на родна земя и в WTCC е смятан за пилот със сериозен потенциал. Новият му автомобил ще е дело на J.A.S. Motorsport, които ще се състезават и с две коли (за Тиаго Монтейро и Габриеле Таркини) през 2013 г. Монтейро спечели първи подиум за марката в Макау в края на миналия сезон.