Начало Други WTCC: Монтейро и Таркини с над 800 км тестове с Хонда Сивик...

WTCC: Монтейро и Таркини с над 800 км тестове с Хонда Сивик WTCC

69
0
Хонда

Пилотите на отбора на Хонда за световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) Тиаго Монтейро и Габриеле Таркини завършиха първите тестове на автомобила Хонда Сивик, с който ще се състезават този сезон в първенството. На пистата Рикардо Тормо те навъртяха близо 300 километра зад волана на колата през последния ден, с което общата дистанция изпитания на автомобила достигна над 800 километра.

Пробите продължиха три дни и най-важният извод от тях бе, че през цялото време автомобилите нямаха нито един технически проблем.

Таркини бе доволен да седне отново зад волана на Хонда-та, която не бе карал от август миналата година на Портимао.

Чудесно бе да отбележа, че Сивик-ът е направил значителен прогрес и това е резултат от опита, придобит в трите надпревари в края на миналия сезон – обясни Габриеле. – От друга страна обаче бях разочарован, че пистата е била преасфалтирана. Тествал съм много там със Сеат и разчитах на натрупания си опит, за да преценя представянето на автомобила. За съжаление новият асфалт не позволи каквото и да е сравнение.

Той и Монтейро изпробваха нови компоненти, които са създадени специално за сезон 2013 г.:

– Това бе приоритетът ни, както и да проверим определени части като окачването например, което не може да се променя след хомологацията на колата. Убеден съм, че свършихме чудесна работа, особено след потвърждението, че вървим в правилната посока.

Отборът ще прави отново тренировки в Испания през втората седмица на февруари на пистата Арагон.