Начало Други WTCC: Мюлер взе полпозишъна във Валенсия

WTCC: Мюлер взе полпозишъна във Валенсия

55
0
Габриеле Таркини,Иван Мюлер

Иван Мюлер (Шевроле) спечели полпозишъна в квалификацията за втория кръг от световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) на пистата Рикардо Тормо до Валенсия. Световният шампион надделя въпреки наказание, което заплашваше да го елиминира в края на Q1.

Втори остана Габриеле Таркини (Сеат). Той пък допусна грешка в последния си опит в Q2, отразила се съответно на времето му. Трети е Том Коронел (BMW)

Таркини зададе темпото в първата част на квалификацията с 1:42.933 мин. Мюлер свали на 1:42.459, но постижението му не бе зачитане заради неправилно пресичане на първия завой. Това се оказа реална заплаха за французина – дали ще успее да се класира за Q2. С обичайното си хладнокръвие той се справи и с осмо време продължи битката в следващия сегмент.

Коронел от своя страна изчака да измине почти цялото време на сесията преди да излезе за бърз тур.

В Q2 Мюлер, Таркини и Коронел диктуваха скоростта. Само Роб Хъф и Норберт Михелиц имаха шанс да се намесят в борбата за позициите в топ 3, но нито един от тях не успя да влезе там. В крайна сметка Иван бе най-бърз, а грешка на Таркини в последните им обиколки съсипа опита му, но времето му бе достатъчно добро за полпозишъна.