Начало Други WTCC: Шевроле напускат световния шампионат за туристически автомобили в края на сезона

WTCC: Шевроле напускат световния шампионат за туристически автомобили в края на сезона

58
0
Ален Меню,Иван Мюлер,Роб Хъф

Шевроле ще напусне световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) в края на настоящия сезон. Решението на компанията е стратегическо и идва след внимателно обмисляне на свършеното до момента в автомобилния спорт и маркетинговата програма на марката.

Американският автомобилен производител се присъедини към WTCC през 2005 г. Първоначално екипът се състезаваше с Лачети, а от 2009 г. е с Круз. Осемгодишната програма доведе до две титли при пилотите и още толкова при конструкторите в първенството – през 2010 и 2011 г. – и 59 победи до момента. В момента Шевроле също са начело в WTCC, като Иван Мюлер води при пилотите.

От Шевроле обясниха, че обявяват решението си в средата на сезона, за да дадат възможност на пилотите и хората от екипа си да планират бъдещето си. Марката е единствената с изцяло заводски отбор през този сезон в WTCC.

Невероятно сме горди от двете двойни титли, които спечелихме в сериите и 59-те си победи през последните осем години. WTCC бе силна платформа за бранда ни, като ни даде възможност да го демонстрираме в Европа и на пазарите по света. Сега целта на Шевроле и RML е да приключат сезона както трябва – с още титли – заяви президентът и управляващ директор на Шевроле Европа Сюзан Дохърти.

Моторспорт мениджърът Ерик Нев призна, че чувствата от изявлението са смесени, тъй като изживяното с Шевроле е било невероятно.

Наистина сме изключително горди с постиженията си, включително с факта, че дадохме на GM първата им титла от шампионат на ФИА. Бихме искали да отдадем дължимото на WTCC, RML, пилотите, партньорите и феновете ни. Сега ще се съсредоточим върху остатъка от сезона – допълни той.