Начало Автомобили X моделите на BMW ще предлагат по-богата гама оборудване и по-малко вредни...

X моделите на BMW ще предлагат по-богата гама оборудване и по-малко вредни емисии през 2009-та

108
0

Благодарение на изключителното си задвижване и окачване, Х моделите на БМВ предлагат едно уникално преживяване от шофирането, отличаващо се с така типичното за марката динамично поведение и максимално сцепление.

Съществено преимущество на BMW X6, BMW X5 и BMW X3 е фактът, че тези автомобили разполагат с наистина впечатляващи динамични показатели и ненадмината ефективност, които никой друг автомобилен производител на аналогични модели не е в състояние да предложи. Един удачен пример в този контекст: X3 xDrive20d с четирицилиндров дизелов двигател генерира мощност от 130 kW/177 к.с. и постига най-добрата икономия като цяло в сегмента, съобразно мощността и показателите на модела.
Ултрамодерният дизелов агрегат е гаранция, че автомобилът разполага с емблематичната за марката пъргавина, плюс среден разход на гориво (ЕС тестов цикъл) само 6.5 л/100 км и емисии на CO2 172 г/км. От пролетта на 2009 г., X3 xDrive20d също ще съответства на изискванията на стандарта за ограничаване на вредните емисии EU5.

Премиерата на ограничената спортна серия оборудване (Limited Sport Edition) ще предложи нови възможности за индивидуално оформление на BMW X3. Сред най-впечатляващите предложения от специалната серия са опциите: Спортно окачване, Мултифункционален волан, Спортни седалки, М аеродинамичен пакет, 19-инчови М алуминиеви джанти, цвят на купето Carbon Black Metallic (черен металик) и тапицерия алкантра.

По отношение на цялостната икономия, BMW X5 продължава да бъде еталон в сегмента – особено като се имат предвид динамичните показатели и по-големия простор на автомобила. X5 xDrive30d например разполага с предостатъчно място за седем души, задвижва се от шестцилиндров редови дизелов двигател с мощност 173kW/235 к.с., който достига макс. въртящ момент от 520 Nm при едва 2,000 об/мин. С него Х5 xDrive30d ускорява до 100 км/ч за 8.1 сек., като средният разход на гориво (ЕС тестов цикъл) е само 8.2 л/100 км; емисиите на CO2 са 217 г/км.

Към списъка с екологични BMW X модели следва да добавим и двата бензинови варианта на първия в света автомобил в класа Sports Activity Coupé: от пролетта на 2009 г. BMW X6 xDrive50i и X6 xDrive35i също ще съответстват изцяло на изискванията на стандарта EU5. И накрая, но не на последно място, трябва да споменем, че всички модели X6 в близко бъдеще ще разполагат с напълно автоматичен капак на багажника, като стандартно оборудване.