Начало Автомобили X5 Typhoon RS – новият супермощен SUV на G-POWER

X5 Typhoon RS – новият супермощен SUV на G-POWER

55
0

G-Power винаги са се славели като една от тези тунинг компании, отделящи сериозно внимание на солидното повишаване на мощността на агрегатите в автомобилите, които те доработват.

През март тази година компанията представи своя модел X5 G-POWER TYPHOON, базиран на БМВ Х5, който разполагаше с 525 к.с. След това обаче БМВ пуснаха на пазара своя Х5 М, чиято мощност достига 555 к.с. и това разбира се веднага накара тунинг специалистите да се вземат в ръце и отново да започнат работа по техния TYPHOON. И ето че сега компанията представи новия TYPHOON RS, който разполага с феноменалната мощност от 625 к.с. и въртящ момент от 700Нм, изтискани от изцяло преобразения 4.8-литров V8.

Тук G-POWER са използвали своя SK III RS компресор, който работи на налягане от един бар. С негова помощ TYPHOON RS достига сто километра от място за 4.5 секунди и 200 км от място за 16 секунди. Максималната му скорост пък е 285 км/ч.

Китът включва още и изцяло нова изпускателна система със състезателни катализатори, както и напълно ревизирана охладителна система.

Моделът може да бъде поръчан от компанията директно, а също така може и да бъде създаден от стандартен Х5, собственост на клиент.