Начало Автомобили XTR Carchip превърнаха Порше Кайман в истински пистов боец

XTR Carchip превърнаха Порше Кайман в истински пистов боец

193
0

Немската тунинг фирма XTR Carchip преобрази Порше Кайман в безкомпромисен пистов автомобил, който обаче може да се движи и по улиците и е наречен X-Wide.

Визията на колата е силно променена посредством нови предна и задна броня, по-широки калници, странични престилки, карбонови огледала и разбира се огромно регулируемо задно крило.

За по-доброто поведение в завой помагат новите 18-цолови колела на BBS, обути с гуми Пирели. Окачването разбира се също е променено, а изпускателната система е заменена с нова, която е произведена от Супер Спринт.

Що се отнася до вътрешността – типично за пистов автомобил, всички кори са премахнати, добавен е ролкейдж, а стандартните седалки са подменени със състезателни Рекаро GT3, които имат 6-точкови състезателни колани. Таблото пък е изцяло карбоново. Климатикът и оригиналната аудио система обаче са запазeни, тъй като, както споменахме, колата може да се ползва и за движение по пътищата.

Увеличение на мощността има, но не сериозно. Чрез чип тунинг конските сили достигат 310 (295 стандартно), но компанията уверява, че през 2010-та година ще представи нещо много по-сериозно, като единствените детайли, които разкрива, са, че бъдещият модел ще разполага с два турбокомпресора и мощност от около 850 конски сили.

Така че въпреки солидните промени, представени ни при X-Wide, най-сериозните разработки на XTR Carchip на базата на Кайман тепърва предстоят.