Начало Автомобили Ягуар представи официално новия XJ

Ягуар представи официално новия XJ

68
0

Напълно новият Ягуар XJ бе представен на бляскава церемония в галерията Саачи в Лондон. Мениджърът на компанията Майк О’Дрискол бе водещ на събитието, като негов помощник бе известният водещ и автомобилен маниак – Джей Лено.

Eкстериорът на новия модел включва огромен панорамен покрив, който освен че снабдява интериора с достатъчно вътрешна светлина, също така дава и по-ниска линия на тавана. Компанията смята да пусне и нормалната версия и тази с дългата база от самото начало на производството на XJ. Втората е по-дълга с 125мм, но въпреки това и двата модела имат обем на багажника от 520 литра.

Благодарение на алуминиевото си шаси от ново поколение, XJ е по-лек поне с около 150 кг, в сравнение със своите конкуренти, а това от своя страна подобрява динамиката и намалява консумацията на гориво.

Вътрешността на модела разбира се е изобилствана от скъпи и луксозни материали, като в нея могат да се забележат както 8-инчов touchscreen монитор с DVD плейър, така и аудио система на Bowers&Wilkins с мощност 1200W.

Новият XJ ще се предлага в няколко варианта: най-ниско в гамата седи версията с трилитров дизелов V6 агрегат. След нея е позициониран моделът с 5-литров атмосферен бензинов V8 с 385 к.с. и накрая отново 5-литров V8, но този път с компресор, който ще разполага с 510 „коня“. Също така към гамата ще бъде прибавен и нов V8 двигател с компресор, чиято мощност ще е 470 к.с.

Поръчки за новия модел вече се приемат, а първите доставки ще се осъществят в началото на следващата година.