Начало Автомобили Ягуар пускат специална лимитирана серия от новия XJ

Ягуар пускат специална лимитирана серия от новия XJ

250
0

В прочутия коледен каталог Нейман Маркус тази година отново ще има Ягуар, като това се случва за трети път от 1968-ма насам. Става въпрос за специалната версия Ягуар XJL Supercharged Neiman Marcus Edition, която ще бъде произведена само в 50 екземпляра, всеки от които ще се продава в книгата за 105 000 щатски долара.

„Присъствието на новия Ягуар XJ в коледния каталог Нейман Маркус е грандиозен начин да представим модела, който е един от най-чаканите луксозни седани тази година. Създаден за да привлече клиентите на Нейман Маркус, моделът XJS Supercharged e един уникален автомобил. Той демонстрира нашата отдаденост към това да правим бързи и красиви коли, които предлагат лукс, скорост и първокачествена изработка“, заяви шефът на отдела за маркетинг и продажби в Ягуар – Ричард Бийти.

Този ексклузивен вариант се различава от стандартния XJ със своя боядисан в „звездно небесно черно“ екстериор, 20-цоловите си джанти с по десет спици и някои други дребни детайли. Интериорът пък изпъква с ръчно ушита супер-скъпа кожа, много дървени елементи и 1200-ватова аудио система с 20 говорителя на Bowers&Wilkins. Всеки екземпляр ще разполага с уникална табела, показваща номера му от серията.

XJL Supercharged ще се задвижва от 5-литровия Supercharged V8 двигател на Ягуар с 510 к.с. мощност. Toй е съчетан с 6-степенна автоматична трансмисия, с която се работи посредством планки зад волана.