Начало Formula E News Ягуар Рейсинг потвърди привличането на Касиди

Ягуар Рейсинг потвърди привличането на Касиди

147
0
Ник Касиди
Ник Касиди, снимка Ягуар Рейсинг

Ягуар Рейсинг потвърди привличането на Ник Касиди. Новозеландецът подписа многогодишен договор с британския отбор и ще продължи кариерата си във Формула Е. Касиди ще си партнира със своя сънародник Мич Еванс.

Касиди направи дебюта си във Формула Е през сезон 2020-21 с екипа на Енвижън Рейсинг. 28-годишният състезател записа два подиума в първата си кампания в световния шампионат с електрически едноместни болиди. Пред това Касиди се е състезавал в различни шампионат и серии. Новозеландецът прекара няколко години в Япония и спечели титлата в Super GT през 2017 и Супер Формула през 2019 г. Освен това той има опит в IMSA, DTM и световния шампионат за издръжливост на ФИА (WEC)

Касиди спечели първата си победа във Формула Е в края на сезон 2021-22. Тогава той триумфира в първия старт на вече несъществуващата улична писта в Ню Йорк. Освен това той добави още един подиум към сметката си.

Касиди постигна сериозен напредък през третата си кампания във Формула Е. Тогава той спечели четири победи и още четири подиума. В крайна сметка той финишира на второ място в крайното класиране и бе веднага зад световния шампион Джейк Денис.

Новозеландецът реши да отвори нова глава в кариерата си и подписа с Ягуар Рейсинг. Така той вече ще бъде част от силен заводски отбор заедно със своя опитен сънародник Мич Еванс. Двамата ще се надяват да донесат успех на Ягуар Рейсинг през сезон 10 във Формула Е.

„Много съм развълнуван, че се присъединявам към екипа на Ягуар Рейсинг в световния шампионат на ФИА във Формула Е през 2024 г. Очаквам с нетърпение да се състезавам за отбор, който има толкова успешна история в моторните спортове“, сподели Касиди.

„Последният сезон беше най-успешният ми досега. Затова нямам търпение да седна зад волана на Jaguar I-TYPE 6 и да се боря за точки, подиуми и победи.“

„Очаквам с нетърпение Мич [Еванс] да бъде мой съотборник. Ние се познаваме от деца и сме се състезавали един срещу друг от години. Затова съм горд, че ще се състезаваме заедно и се надявам да продължим да поставяме Нова Зеландия на картата на моторните спортове“, добави пилотът на Ягуар Рейсинг.

Касиди идва на мястото на Сам Бърд. Британецът напусна отбора на Ягуар след последното състезание за сезон 2022-23. Очаква се той да премине в тима на Макларън. В същото време Ягуар Рейсинг стана първият отбор, който потвърди пилотския си състав за сезон 2023-24 във Формула Е

„С радост съобщаваме, че Ник Касиди се присъедини към Ягуар Рейсинг. Резултатите на Ник говорят сами за себе си. То  е човек, когото винаги сме наблюдавали още от времето, когато се състезаваше в Япония“, сподели Джеймс Баркли.

„Касиди се развива все по успешно откакто се присъедини към Формула Е. Последният му сезон беше изключително силен. Ник беше силно мотивиран да се присъедини към екипа и ние сме горди да го приветстваме в семейството на Ягуар. Така ще започнем новия сезон с един от най-силните пилотски състави на стартовата решетка. Това, в комбинация с Jaguar I-TYPE 6 и талантливия ни екип ще ни помогне отново да се борим за титлите в световния шампионат при пилотите и отборите“, завърши директорът на британския отбор.