Начало Автомобили Ягуар ще представят модела XKR 75 на фестивала в Гудууд

Ягуар ще представят модела XKR 75 на фестивала в Гудууд

63
0

Ягуар анонсираха плановете си да представят нова лимитирана версия на своя XKR, която ще се казва XKR 75. Нейният официален дебют ще се състои по време на Фестивала на скоростта в Гудууд.

Както подсказва и името, моделът е създаден в чест на 75-годишния юбилей на марката и ще струва около 85 000 британски лири.

Той ще се отличава със специална разцветка и допълнителни аеродинамични елементи, като преден спойлер, странични престилки, заден дифузьор и по-голям заден спойлер. Освен това колата ще бъде оборудвана и с червени спирачни апарати, които ще се крият зaд 20-цолови джанти Вортекс, както и със спортна изпускателна система.

Салонът ще бъде тапициран с черна кожа, обшита с бели шевове, а облегалките за главата ще са от кожа Алкантара.

Под капака пък ще седи с 20 к.с. по-мощен агрегат (стандартно 5-литровият V8 мотор на XKR има мощност от 510 к.с.), който ще бъде свързан с подсилена трансмисия. Това ще позволява на XKR 75 да развива 100 км/ч за 4,6 секунди, а максималната му скорост ще бъде електронно ограничена на 280 км/ч.

Ревизии има също и по окачването, което ще бъде малко по-твърдо и с около 15 мм по-ниско, като заради това работата на електронната система, която го контролира, също е ревизирана.

Общо 75 екземпляра от този модел ще бъдат произведени, като се очаква той да се предлага в Англия, Германия, Франция, Италия, Белгия и Холандия.