Начало Moto News Yamaha обяви плановете за 60-годишнината в мотоспорта

Yamaha обяви плановете за 60-годишнината в мотоспорта

58
0

Yamaha Motor Co., Ltd. обяви плановете си за страните от Азия и региона АСЕАН, за удвояване на ангажимента си към MotoGP, новата програма за увеличаване на присъствието на компанията в моторните спортове, която чества своята 60-та година на пистите. Това стана по време на пресконференция на Yamaha Motorsports  на пистата Сепанг в Малайзия.

Yamaha Motor представи новия си тим за MotoGP, като изтъкна, че той е във фокуса на своята моторспорт програма. Пилотите Валентино Роси и Хорхе Лоренсо от заводски Movistar Yamaha MotoGP, както и техните колеги от сателитния тим Monster Yamaha Tech3, а също и Forward Racing, които използват YZR-M1, заедно с обслужващия персонал от мениджъри, инженери и механици, споделиха амбициите си за предстоящия сезон. 

Yamaha представи също и инициативите си за насърчаване на младите състезатели да се включат в мотоспорта в регионите от Азия и ASEAN, а също и плановете на компанията да участва в клас 250 куб. см на пистовия шампионат на Азия.

Yamaha тази година празнува 60-годишен юбилей в моторните спортове и 2015 е много важна в дългосрочната стратегия за насърчаване Kando – японската концепция за едновременно чувство на дълбоко удоволетворение и вълнение, когато се достигне нещо с изкючителна стойност.

Изпълнителният вицепрезидент Такаки Кимура каза: Yamaha участва в моторните спортове от 1955 г., когато компанията е създадена и се радва на непрекъснати успехи вече 60 години. Нашата състезателна програма сега е съсредоточена върху марката, техническата обратна връзка и дейности, които генерират нов интерес към моторните спортове. Това включва участие в пистовия шампионат на Азия, където ще подкрепяме млади пилоти и нашия нов мотоциклет YZF-R1, който включва съвременни технологии, разработени по време на участието ни жестоката състезателна конкуренция. Разбира се, ние няма да пожалим усилия,у за да спечелим световната титла в нашата юбилейна 60-а година на пистите.