Начало Moto News Yamaha и Movistar подписаха 5-годишен договор

Yamaha и Movistar подписаха 5-годишен договор

59
0

Yamaha Motor Co. Ltd обяви, че заводският тим на марката в MotoGP от новия сезон ще носи името Movistar Yamaha MotoGP. Сделката бе сключена между Yamaha Motor Co. Ltd и компанията майка на Movistar – Telefonica de España, S.A, като договорът е за 5 години до 2018 г. включително и е валиден не само за отбора, но и за двамата пилоти Хорхе Лоренсо и Валентино Роси.

Новиата цветова схема на мотоциклетите ще бъде показва в сряда, 19 март преди първия старт от шампионата за Гран При на Катар. Логото на Movistar ще присъства не само на мотоциклетите и на кожените екипи на пилотите, но и на униформите на отборите, на боксовете, камионите и моторхоумовете.

Това е голям ден за спорта – каза Лин Джарвис, управляващ директор на Yamaha Motor Racing. – Щастливи сме да приемем отново марката Movistar в света на MotoGP. Специално за феновете искам да кажа, за да знаят, че Movistar има славна история в спорта и в миналото те подкрепяха много талантливи млади пилоти, които после станаха топ звезди в MotoGP. За мен е чест, че те са избрали Yamaha като свой партньор, за да влязат в отново в мотоциклетните състезания. Петгодишното партньорство осигурява невероятно стабилна платформа за двете страни да се възползват от отношенията и да правят планове – не само краткосрочни, но и стратегически за по-дълъг период. Дългосрочният ангажимент е силен знак за доверие в областта на спорта и дава увереност и на другите наши спонсори и партньори.

За 2014 г. Movistar подписа и 5-годишен договор за предаване на състезанията от MotoGP на испанската телевизионна аудитория по своя канал Movistar TV.