Начало MotoGP News Ямаха: Куартараро е на едно ниво с пилоти като Роси, Маркес и...

Ямаха: Куартараро е на едно ниво с пилоти като Роси, Маркес и Лоренсо

259
0
Фабио Куартараро, Ямаха
Фабио Куартараро, снимка Ямаха

Шефът на Ямаха Лин Джарвис вярва, че действащият световен шампион в MotoGP Фабио Куартараро е на едно ниво с легенди като Валентино Роси, Хорхе Лоренсо и Марк Маркес. Куартараро дебютира в световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ през 2015 г. Французинът бе спряган за следващия Маркес, но се провали в първите си години в класовете  Moto3 и Moto2.

Първата му кампания в средния клас бе през сезон 2017. Година по-късно Куартараро записа първата си победа на пистата Каталуния. Това доведе до интерес от страна на тимове от MotoGP. В крайна сметка французинът подписа с тогавашния екип на Петронас Ямаха SRT. По време на дебютния си сезон, Куартараро спечели общо шест полпозишъна и шест подиума.

Избран да замени Роси в заводския отбор на Ямаха за 2021 г. още преди началото на сезон 2020 , Куартараро спечели пет състезания през миналия сезон и осигури първа титла на японската марка след тази на Хорхе Лоренсо през 2015 г.

Тази година световният шампион спечели в Португалия и е лидер в шампионата. Куартараро се стреми да затвърди предимството си на домашната писта Льо Ман. По традиция Ямаха винаги се е представяла добре на френското трасе, с изключение на последните няколко години. 

Шефът на подразделението на Ямаха в MotoGP Лин Джарвис заяви, че Куартараро може да бъде сравняван с легендите на MotoGP от миналото и еположителен герой“ за сериите.

Разбира се, той притежава този невероятен природен талант, който притежават шампионите, каза Джарвис.

Истинският шампион винаги има някаква допълнителна искра или специална способност. Куартараро е на едно ниво с пилоти като Роси, Маркес и Лоренсо. Спокойно можем да сложим неговото име до това на такива легенди в MotoGP.“

Той все още е много млад. Наскоро навърши 23 години. Мисля, че го очаква много добро бъдеще в кралския клас. В момента смятам, че стилът му на каране за наше щастие е напълно съобразен с характеристиките на YZR-М1.“

Така че, ако успеем да му дадем по-добър, по-силен пакет, с който да може да се бори наравно поне на права линия, поне по отношение на максималната скорост, тогава мисля, че той може да спечели няколко шампионата с Ямаха.“

Затова наистина се надявам, че ще остане при нас. Той не само има невероятен талант и скорост, но е и много приятен човек и истински положителен герой за както за спорта, така и за нашия отбор и за нашата марка. Така че той разполага с 360-градусов талант.“

Договорът на Куартараро с Ямаха изтича в края на 2022 г. В момента той води преговори за неговото удължаване. Джарвис се надява, че французинът ще остане в заводския екип за поне още две години.