Начало Moto News Ямаха позволиха на Роси да кара Дукати Десмоседичи във Валенсия

Ямаха позволиха на Роси да кара Дукати Десмоседичи във Валенсия

53
0
Валентино Роси

Днес Валентино Роси потвърди, че е получил специално разрешение от главния инженер на Ямаха – Масао Фурузава да направи първия си тест с мотоциклет на Дукати още следващия месец.

Принципно договорът на Доктора с Ямаха е до края на годината, но японците решиха да направят жест към него и да му позволят да тества Дукати Десмоседичи още на официалния MotoGP тест във Валенсия непосредствено след последното за сезона състезание.

„Фурузава ми се обади и ми каза, че ми разрешава да карам Дукати във Валенсия и че това е начин да каже „благодаря“ за всичко, което съм направил за Ямаха. Мисля, че това е хубав жест и показва, че Ямаха оценяват нещата, които се случиха през тези години“, заяви 8-кратният световен шампион пред италианската телевизия Italia 1.

Естествено мениджърът на екипа на Дукати – Алесандро Коконати, бе особено доволен от тази новина.

„Не успях точно да чуя какво са казали Роси или Ямаха, но ми бе съобщено за това и естествено съм много щастлив от този факт. Мисля, че по някакъв начин това е подарък от Ямаха за Роси, заради всичко, което той направи за тях.

Ние естествено сме доволни от това и искаме да благодарим на Ямаха. В добри отношения съм с Лин Ярвис и затова искам да му благодаря, защото той винаги е бил честен и отворен за дискусии човек.

Сега ние ще работим и ще завършим сезона, а после ще започнем всичко отначало за 2011-та година, непосредствено след състезанието във Валенсия“, обясни Коконати пред официалния уебсайт на MotoGP.