Начало MotoGP News Ямаха продължава да оказва пълна подкрепа на Морбидели

Ямаха продължава да оказва пълна подкрепа на Морбидели

137
0
Франко Морбидели, Ямаха
Франко Морбидели, снимка Ямаха

Ямаха продължава да оказва пълна подкрепа на Морбидели. Шефът на заводския отбор на японците в MotoGP Масимо Мерегали заяви, че ще направи всичко възможно, за да върне италианския състезател обратно към победния път.

Морбидели беше водещият пилот на Ямаха през сезон 2020. Италианецът завърши на втора позиция в генералното класиране, карайки спецификация на M1 от 2019 г. Също така спечели два полпозишъна и три състезания.

Оттогава 27-годишният състезател се опитва да си върне тази форма. Миналата година той започна добре и се качи на подиума в Испания. След това имаше затруднения с мотора на Ямаха и се контузи малко пред лятната пауза.

Морбидели бе повишен до заводския тим на Ямаха след завръщането си в MotoGP. Въпреки това, проблемите за италианеца тепърва започваха.

В момента той се намира на 19-то място във временното класиране с актив от само 25 точки. Най-доброто му класиране е седмо място в Индонезия. За сравнение. неговият съотборник Фабио Куартараро е лидер в шампионата с актив от 172 точки и има три победи.

В момента Фабио наистина е единственият, който може да се възползва от добрите страни на мотора на Ямаха. Ние наистина работим усилено, за да се опитаме да върнем Франко там, където беше през 2020 г.“, каза Мерегали.

Всички знаем какви са възможностите му. Никога няма да се откажем, докато не постигнем тази цел. Убедени сме в скоростта и производителността на Морбидели.“

„В момента наистина търсим решение, което да му позволи да се чувства по-удобно на мотора. Искаме да бъде по-бърз и постоянен, защото вероятно резултатите от състезанията не показват това, което прави в последните надпревари.“

„В последно време той показва по-силно темпо в тренировките.“

Мерегали допълни, че квалификационното темпо на Морбидели прикрива истинските подобрения, които той е направил тази година.

Това, което му липсва сега, е атаката във времето. Освен това е много трудно да се разбере каква е причината за тези проблеми.“

Той се оплаква, че има прекалено голямо сцепление и не може да завие и да остави мотора да работи по правилния начин. Напълно съм убеден, че с по-добра стартова позиция със сигурност резултатите му в състезанията ще бъдат по-добри. Не ни е лесно да възстановяваме позиции по време на състезанието.“

„За момента ще постигнем целта да стартираме по-напред. Надявам се скоро да  започнем да виждаме Франки отново на мястото, където трябва да бъде“, завърши шефът на Ямаха.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Franco Morbidelli (@frankymorbido)