Начало Moto News Ямаха ще атакува титлата с Винялес и Куартараро

Ямаха ще атакува титлата с Винялес и Куартараро

333
0
Ямаха
Фабио Куартараро и Маверик Винялес, снимка Ямаха
Тимът на Ямаха показа мотора за сезон 2021 в MotoGP. Това се случи на онлайн презентация с виртуална реалност, излъчена в сайта на японския производител. На нея официално бе представена новата машина YZR-M1, която ще бъде управлявана от Маверик Винялес и Фабио Куартараро.

Това ще бъде шестнадесетият сезон в кралския клас на заводския екип на Ямаха, който потвърди, че остава в MotoGP поне до 2026. Също така Монстeр Енерджи ще продължи да бъде главен спонсор на японците. Главната цел на тима е спечелване на титлите през предстоящата кампания. Освен Куратараро и Винялес, Ямаха ще разчита и на трикратният победител в MotoGP Кал Кръчлоу, който ще бъде в ролята на тестов и резервен пилот и ще вземе участие  в предсезонните тестове на катарската писта Лосаил. 

„Това ще бъде деветата година от партньорството ни с Монстeр Енерджи и трета откакто са наш основен спонсор. Гордеем се с дългогодишната ни работа с тях както на пистата, така и извън нея. Екипът иска да им благодари за постоянната им подкрепа и  страст към спорта. Също така искам да благодаря и на всички други спонсори, партньори и доставчици с които работим. През миналия сезон записахме много успехи, но така и не спечелихме титлата. Очаквам Маверик и Фабио да се претенденти за короната. Главната ни цел е печеленото на състезания и да сме постоянни през цялата година“, сподели директорът на Ямаха Лин Джарвис.

И двата пилоти на Ямаха заявиха, че са готови да се борят за победата във всички състезания.

„Сезон 2020 бе много странен за всички. Имахме възходи и падения и поучихме от грешките си. За съжаление нямаме много време за тестове и това ще попречи  на нашата подготовка. Нямам търпение отново да съм на мотора“, заяви Винялес.

„Много се радвам да започна новата кампания с толкова силен отбор. Винаги съм си мечтал да съм част от Ямаха и най-накрая ще имам възможност да карам заводска машина. Готов съм да покажа на какво съм способен“, каза Куартараро.

Ямаха 2021
Фабио Куартараро, Лин Джарвис и Маверик Винялес, снимка Ямаха