Начало Moto News Ямаха желае да продължи договора на Хорхе Лоренцо

Ямаха желае да продължи договора на Хорхе Лоренцо

33
0
Валентино Роси,Хорхе Лоренцо

Трансферният пазар в MotoGP изглежда ще е особено интересен през следващата година. Това се дължи на факта, че след края на предстоящия сезон изтичат договорите на четирима топ състезатели. Кейси Стоунър, Валентино Роси, Дани Педроса и Хорхе Лоренцо може да напуснат отборите си след края на сезон 2012 и именно заради това тимовете още от сега са се заели с планирането на бъдещето.

„С изтичането на договорите на четиримата топ състезатели, за нас е много важно да си осигурим подписа на Хорхе или на Кейси“, заяви пред Motocyclenews, Лин Джарвис, шеф на екипа на Ямаха. Приоритет според него обаче е продължаването на сегашният договор с Хорхе Лоренцо.

„Няма причина да чакаме. Смятам, че Хорхе се чувства добре при нас и докато можем да се погледнем право в очите, мисля че той няма къде да ходи.“

Именно поради тази причина преговорите с Лоренцо ще започнат възможно най-скоро. Решаващото според Джарвис ще бъде, дали 1000 кубиковият мотор на Ямаха ще е конкурентноспособен. В тази връзка обаче той е убеден, че отборът ще има успех през този сезон.

Още от влизането си в MotoGP, Лоренцо кара за отбора на Ямаха и дори успя да спечели световната титла през 2010 г., когато негов съотборник бе не кой да е, а легендата Валентино Роси. През тази година пък Лоренцо бе единственият конкурент на Кейси Стоунър. В крайна сметка обаче испанецът завърши на втора позиция, въпреки че пропусна последните три състезания, след като контузи сериозно ръката си на загрявката в Австралия.