Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ямамото трупа опит на Хокенхайм

Ямамото трупа опит на Хокенхайм

74
0

Сакон Ямамото получи втори шанс от Испания Рейсинг да направи цял състезателен уикенд за отбора, но в Германия е на мястото на Карун Чандок. Въпреки това индиецът е на пистата Хокенхайм и днес коментира тренировките заедно с екипа на английската ВВС. Междувременно Ямамото се постара да направи възможно най-много обиколки, въпреки често променящите се условия.

– Първата тренировка я започнах с мокри гуми, а след това сложих интермедии. Това бе чудесна възможност за мен да пробвам точно смесите за мокро трасе, но освен това следобед изпитахме и другите типове – за суха писта, когато Хокенхайм поизсъхна, макар че имаше и тук-там все още мокри места. Натрупах доста опит в тренировките, натрупах солидно количество информация и опит за квалификацията и състезанието – обясни японският пилот.

Бразилецът Бруно Сена пък се върна в колата си, след като неговият кокпит бе зает от Ямамото за британската Гран при.

– Добър и продуктивен ден за нас – коментира той. – Успяхме да направим някои определени тестове и придобихме идея за това накъде отиваме с болида си. Харесва ми да карам на мокро. В края на първата сесия натиснах малко повече от необходимото и затова излетях в чакъла. Сега трябва да се съсредоточим върху квалификацията и надпреварата, като се надяваме на добри резултати – допълни бразилецът.