Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ямамото заема мястото на Чандок

Ямамото заема мястото на Чандок

43
0

Сакон Ямамото замести Бруно Сена за Гран при на Великобритания и ще продължи да кара за Испания Рейсинг в още един състезателен уикенд от Формула 1 през 2010 г. Японецът обаче ще заеме в Германия мястото на Карун Чандок, като официалното обяснение от страна на отбора е, че са били впечатлени от представянето му на Силвърстоун и искат да му дадат още един шанс. В изявлението на тима се казва още, че индийският състезател вероятно ще се върне в болида за някои предстоящи надпревари.

– Имам много добри спомени от Хокенхайм – заяви самият Ямамото. – Харесва ми конфигурацията на пистата с възможността за изпреварване в края на дългата права, стадионът. Атмосферата винаги е чудесна. В сравнение със Силвърстоун пък смятам, че има по-голяма вероятност за добро представяне. Тимът ми дава още един шанс и ще направят всичко възможно, за да докажа правилността на решението им – категоричен бе японецът.

Сена пък се връща в кокпита си след принудителната почивка във Великобритания. Според непотвърдена информация мениджмънтът на бразилеца се е разбрал с отбора, след като се появиха твърдения, че причината за изхвърлянето на Бруно е бил имейл, в който се е оплаквал от екипа и управлението му и получен погрешка от шефа Колин Колес. Сега племенникът на легендарния Аертон е готов пак да се състезава, още повече, че точно на Хокенхайм има подиум от GP2 през 2008 г.