Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Яни ще открие пистата в Индия

Яни ще открие пистата в Индия

55
0
Нийл Яни,Ред Бул,Хималаите

След две седмици Формула 1 предстои да отвори нова глава в своята история. За първи път състезание от Гран при ще се проведе в Индия. Новото трасе в Ноида, намиращо се приблизително на 50 км. от столицата Делхи, ще бъде официално открито днес от архитекта Херман Тилке. Първи впечатления от дългата 5,41 км. писта пък ще може да събере Нийл Яни. Така след като вече покори Хималаите с болид на Ред Бул, сега швейцарецът ще има нова приятна задача.

„Изминалите две седмици бяха супер за мен“, обясни Яни. „Имахме удоволствието да се качим на най-високото достижимо за кола място и с това да поставим рекорд в Хималаите.

Това, че сега ще имам възможността официално да открия пистата в Индия е без съмнение голямо удоволствие и голяма чест. Нещо много специално. От една страна съм много горд, че съм зад волана на колата на отбора световен шампион за последните две години, от друга страна съм много развълнуван, защото корените на баща ми идват от Индия. Чувствам се много поласкан и това наистина е огромна чест.

Тук има няколко много интересни пасажа и като цяло пистата е много интересна. Има няколко сериозни спускания и изкачвания, освен това трасето е много бързо. Това, което ми прави най-сериозно впечатление е ширината на платното, при спирането в края на правата пистата е толкова широка, че могат да се наредят една до друга четири, пет коли. Така че смятам, че състезанието ще е доста интересно с много изпреварвания.“