Начало Top Moto News Яноне остава в тима на GoEleven за още една година

Яноне остава в тима на GoEleven за още една година

20
0
Андреа Яноне
Андреа Яноне, снимка Пирели

Андреа Яноне остава в WSBK. Италианецът удължи с още една година договора си с тима на GoEleven и ще продължи да кара мотор Дукати Панигале V4 R.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от WorldSBK (@worldsbk)

В края на вчерашния ден падна още една плочка от доминото за сезон 2025 в WSBK. Яноне удължи договора си с GoEleven с още една година. По този начин италианецът гарантира бъдещето си в световния Супербайк шампионат след месеци на спекулации

Яноне се присъедини към WSBK в началото на тази година. Италианецът възобнови активната си кариера след приключваше на наказанието му, наложено от ФИМ. Припомняме, че Яноне получи забрана да участва в каквито и да е мотоциклетния шампионати заради употреба на забранени субстанции. Той обжалва тази санкция, но в крайна сметка съдът на ФИМ потвърди първоначалната си присъда. По това време Яноне беше пилот на Априлия в MotoGP.

35-годишният пилот направи много силно впечатление в първата си кампания в WSBK, след като финишира трети в дебютна си на Филип Айлънд. После той беше втори в суперпол надпреварата на пистата в Барселона.

С напредване на сезона Яноне продължаваше да записва силни резултати и да свиква все повече с непознатите писти, мотора и гумите на Пирели. В Кремона той добави още един подиум и беше близо до първа победа в шампионата.

На Арагон Яноне най-накрая се качи на най-високото стъпало на подиума. Така той стана поредният пилот, който печели стартове в MotoGP и WSBK. По-рано това направи и Данило Петручи от тима на Барни Дукати.

Бъдещето на Яноне в WSBK беше обект на спекулации през последните месеци. Първоначално италианецът беше свързан с БМВ и Ямаха. Самият той се надяваше да отиде в заводския тим на Дукати. Марката от Болоня обаче реши да удължи договора на Алваро Баутиста. Така пред Яноне не остана толкова добра алтернатива, освен да остане в GoEleven Дукати

„Щастлив съм, че продължавам това пътуване с екипа на GoEleven и Дукати Панигале V4 R“, сподели Яноне. „Първата година в шампионата на WSBK беше изпълнена с изненади и удовлетворение. Сега продължим да работим заедно, за да се подобряваме постоянно и да постигаме нови цели.“

„Благодаря на Джиджи Дал’Иня, Клаудио Доменикали, Паоло Чиабати, Марко Замбенедети, Мауро Грасили и целия екип на GoEleven за подновеното доверие. Специални благодарности и на Ремо Гоби и семейството на WSBK“, добави италианецът.

„Наистина съм развълнуван, че ще мога да продължа да работя с Андреа през 2025 г. Вярвам, че той и екипът са осигурили хармония и непрекъснато развитие, което се потвърждава от победата в Арагон. Това е сбъдната мечта три кръга преди края, която ни насочва към 2025 г. с много висока мотивация“, каза Денис Сачети.

„След четири години без участие в състезания и изцяло шампионат, гуми и мотоциклет, резултатите на Андреа са по-добри от очакваното. Затова сме сигурни, че можем да се стремим към още по-важни резултати.“

„Проектът ни е допълнително подсилен от фантастичен мотоциклет – Дукати Панигале V4R, от който ще се насладим на всички технологични разработки, които Дукати ще въведе на пистите. Бих искал да благодаря на Андреа Яноне, Мауро Грасили, Марко Замбенедети, Джиджи Дал’Иня за подновеното доверие към нас и на семейство Рамело за усилията, които полагат за развитието на GoEleven“, добави мениджърът на тима.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Team Go Eleven 🌍 (@team_goeleven)