Начало BG спорт Яростен двубой на Ангелов и Илиев в рали „България“

Яростен двубой на Ангелов и Илиев в рали „България“

1393
0
Ангелов/Сивов, Рали България 2019, сн. Мартин Нецов

Шампионите за 2018 г. Мирослав Ангелов и Недялко Сивов с Skoda Fabia R5 продължават да водят в 50-ото юбилейно рали „България“. След тях на 13,1 сек. са основните им конкуренти Димитър Илиев и Петър Стойчев, също с Skoda Fabia R5. На трета позиция продължават да бъдат Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Mitsubishi Lancer  Evo 9 на 1:10,4 сек.

По шуменските отсечки двамата пилоти на Skoda правят жесток дуел.

Миро взе три етапни победи. Митко спечели първата си отсечка – Лозево 2. След това трупаше Ангелов трупаше секунди, но преднината му е все още крехка.

Илиев/Стойчев, Рали България 2019, сн. Мартин Нецов

На трета позиция продължават да бъде Йордан Атанасов. Румънецът Дан Гъртофан закъсня с 9 минути при излизането от сервизния парк. Механиците му скъсаха шпилка на колелото. Затова Гъртофан бе наказан с 90 секунди. Той е на 4-а позиция, а 5-и е унгарският екипаж Герго Дудас – Кристиян Сабо с Peugeot 208 R2.

Тихомир Стратиев с Ford Fiesta Proto скъса задна лява полуоска на 5-ия етап и се срина надолу в класирането.

Сега той е на 23-о място в общото класиране. Кирил Тодоров и Георги Аврамов също си изпатиха от полуоска. Тя се счупи на старта на Лозево 1 се скъса полуоската на тяхното Renault Clio.

Катастрофира дуетът Никола Мишев и Йордан Батаклиев с Peugeot 208 R2. На 5-ия етап екипът се удари в дърво. Преди последните 3 етапа за деня, в колоната са 26 автомобила.