Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ясна e новата роля на Шумахер във Ферари

Ясна e новата роля на Шумахер във Ферари

40
0

Михаел Шумахер ще отговаря за развитието на болидите на Ферари, обяви самият той. Това е новата роля на германеца в Скудерията, за която се е договорил с бившия си тим.
След оттеглянето си от F1 в края на 2006 г. седемкратният световен шампион бе нещо като съветник на Скудерията, но окончателната му роля в екипа така и не бе уточнена през целия сезон ’07. Впоследствие Михаел участва в следсезонните тестове на италианския екип, за да им помогне с развитието на F2008. Сега отборът и Шумахер са стигнали до консенсус и най-накрая са решили с какво точно да се заеме германецът в Джестионе Спортива (спортния отдел на Ферари).
„Отне ни малко време, докато я уточним, но сега ролята ми във Ферари е ясна. Просто трябваше да разберем къде присъствието ми би било най-полезно – заяви Шумехер и допълни – Заемам се с развитието на колата в Джестионе Спортива. Все още не сме определили дните, когато аз ще карам болида, няма нищо решено. Ще го направим в зависимост от отделните ситуации – ако отборът се нуждае от мен бих искал да карам, но не твърде често.”
По отношение на F2008 Шумахер заяви:
„Колата е обещаваща, но все още не е в своята окончателна конфигурация. За да дам по-обосновано мнение, трябва да видим какво са направили нашите конкуренти.”