Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ясни са гумите за последните четири кръга

Ясни са гумите за последните четири кръга

58
0

Бриджстоун оповестиха избора на гуми, който мислят да направят за последните четири кръга на сезона.

Японският производител ще вземе със себе си меките и супермеките гуми за първото нощно състезание от Формула 1 – това в Сингапур. В Япония ще се разчита на медиум и меки, което не е промяна спрямо миналата година.

Твърди и медиум пък ще бъдат ползвани отново в Китай.

За завършващата надпревара в Бразилия Бриджстоун са решили да направят промяна и ще вземат със себе си медиум и меки на мястото на меките и супермеките, както беше през 2007 година.

„След 11 състезания през този сезон вече можем да потвърдим и избора на гуми за последните четири кръга от кампанията” – казва Хирохиде Хамашима, директор на отдела за развитие на гуми за моторни спортове в Бриджстоун. „Това ще бъде първият път, в който Формула 1 ще отиде в Сингапур, като ще изберем меките и супермеките гуми за това интересно улично трасе.”

„На тази писта се изисква голямо сцепление, което е и в основата на нашия избор. В Япония и Китай ще ползваме същите смеси като през 2007 година. За Бразилия обаче решихме да разчитаме на малко по-твърди смеси.”

„Тази надпревара може да бъде в много горещи условия, както стана миналата година. Данните от тогава ни показаха, че тази промяна може да бъде от полза за тимовете.”