Начало Автомобили Юбилей – 50 години боксер двигател на Subaru

Юбилей – 50 години боксер двигател на Subaru

34
0

Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), производителят на автомобилите Subaru, чества тази година половинвековен юбилей, откакто предлага хоризонтално разположения двигател боксер на Subaru.

Боксер двигателят е отличителна технология на Subaru. Той бе въведен за първи път в компактния лек автомобил Subaru 1000 на 14 май 1966 г. От тогава насам Subaru развива предимствата на своите боксер  двигатели и постоянно да ги подобрява. В наши дни, всеки един продаван автомобил Subaru е оборудван с такъв мотор и общото производство през последните 50 години надвишава 16 милиона двигателя. 

При хоризонтално разположения боксер, буталата са разположени едно срещу друго в симетрична конфигурация. При движението на срещуположните бутала се неутрализират инерционните им сили, което води до по-ниски нива на вибрации, изключителен ротационен баланс и допринася за плавна и равномерна работа до най-високи обороти. 

Боксерът е една от водещите технологии на Subaru, които включват и симетричното задвижване на всички колела (Symmetrical AWD). Subaru Symmetrical AWD предоставя съчетание от изключителната стабилност и сцепление, присъщи за задвижването на всички колела и балансирано разпределение на масите, благодарение на симетричното разположение на задвижването с надлъжно разположения боксер. Тази комбинация води до изключително динамично представяне на автомобила със стабилност при високи скорости и бързи завои.  В унисон с посланието на марката Confidence in Motion, Subaru продължава усъвършенстването на своите технологии и отличителна привлекателност, за да предложи автомобилно изживяване, предлагащо “Удоволствие и спокойствие” на своите клиенти по света.