Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Юбилеи за Фетел и Ферари на Спа

Юбилеи за Фетел и Ферари на Спа

50
0
Михаел Шумахер,Себастиан Фетел

Въпреки че уикендът на Спа още не е започнал, за Себастиян Фетел и Ферари има поне две причини за тържество. Първата и по-значителната е, че в Белгия отборът на Ферари ще отбележи своето Гран при номер 900. Фетел от своя страна пък ще стартира в своя 150-и състезателен уикенд.

„Една добра летва за покоряване, която свидетелства за това, че вече не съм новобранец“, с усмивка обяснява германецът след въпрос на кьолнския Експрес, какво е настроението му преди Гран при номер 150. „Осъзнах, че това ще е 900-о състезание за Ферари, когато видях лакировката на колата във фабриката. Това разбира се сериозно постижение. А за моето 150-о състезание въобще не знаех, никога не съм броил състезанията си.“

Четирикратният световен шампион записва своето първо участие във Формула 1 през 2007 г. в Индианаполис като пилот на BMW Заубер. Неговото 150-о Гран при ще е на мястото, където през 1991 г. неговият идол и добър приятел Михаел Шумахер започва кариерата си.

„Никой не може да изпълни ролята на Михаел. Това, което той постигна за Ферари ще остане недостижимо за винаги. Аз разбира се ще се опитам да се представя подобаващо на Спа. Жалко, че той не може да бъде с нас.“

През ноември Фетел за пореден път ще се състезава в Състезанието на шампионите (Race of champions), което този път ще се проведе в Лондон. Заедно с Нико Хюлкенберг, който тази година спечели 24-те часа на Льо Ман, той ще представя отбора на Германия. Именно с Михаел Шумахер Фетел успя да спечели отборната надпреварата в това състезание шест пъти подред от 2007 до 2012 г.

„Жалко е, че Михаел не може да участва. Но Нико със сигурност ще го замести добре. Първо искаме да спечелим титлата за Германия, а после да направя и всичко възможно в едноличния шампионат. Тази титла все още ми липсва. Може би в предишните години прекалено много сме празнували предишната вечер, когато се провежда отборната надпревара“, завършва Фетел с усмивка.