Начало Други Юлиян Телийски печели планинско Раховец-Лясковец

Юлиян Телийски печели планинско Раховец-Лясковец

276
0

Юлиян Телийски спечели планинското изкачване Раховец-Лясковец, което бе 4-и кръг от националния шампионат. Пилотът на Дунев Рейсинг с Мицубиши Лансър Ево 9 сопечели и 3-те манша днес, като взе първи успех за сезона. Телийски съответно е първи и в клас HC2 с общо време от 4:38.48 мин., като конкурентите му от клас HC1 и фаворити за победата имаха сериозни проблеми.

Във второто качване Илия Царски (Автоцар, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1), а след него и Христо Манолов (БАМС, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) отпаднаха от състезанието. Това стана на приблизително едно и също място – след пост №3, недалеч от първия обратен ляв завой по трасето, което в тазгодишният вариант бе 2500 м.

Проблемите на Царски най-вероятно са свързани с механика в Мицубиши-то на панагюреца, докато Манолов се прибра в бокса с разбита лява предница и силно деформиран радиатор. В генералното класиране поведе именно Телийски с 68 точки, а след него са Царски и Манолов съответно с 50 и 43 точки.

На второ място в състезанието завърши Стефан Стоев (АРА Моторспорт, Хонда Сивик, НС3), който е първи в НС3. Габровецът завърши на 16.81 сек от Телийски, записвайки също най-доброто си постижение в генералното класиране на шампионата. За първи път в кариерата си до подиум стигна пилотът на ЕФКО Рейсинг Тим Косю Йорданов (Рено Меган, втори в НС3), който е на 22.99 сек от победителя.

Четвърти завърши местния ас Тодор Тодоров (Етър Рейсинг Тим, Фолксваген Поло), следван от Стефан Георгиев (ЕФКО Рейсинг Тим, Форд Ескорт RS), който завърши успешно първото си състезание за сезона. Страхотна битка за 6-ото място и първо в RC4 водеха Димитър Божилов (Дунев Рейсинг, Ситроен Саксо) и Динко Иванов (Стара Загора, Ситроен С2 R2), която в крайна сметка взе Божилов с едва 0.32 сек.