Начало Картинг Юруков и Николов започнаха 2022 г. с победи на Лаута

Юруков и Николов започнаха 2022 г. с победи на Лаута

269
0

Миналата неделя (16 януари) се проведе 4-тият кръг и първи за новата година от Зимния любителски шампионат на картинг писта Лаута. При почти отлични условия за сезона и много добра организация 12 пилота премериха сили в състезанието Sprint Cup.

Първият манш победи Делян Мишинков, който стартира 11-и, но бързо си проби път напред и спечели с най-бърза обиколка пред Симеон Михалев и Мартин Манолов.

Призьорите в категория Sprint

Във втория обаче Мишинков случи на по-бавен карт и изостана 5-и. Победител в него стана Симеон Юруков, който бе 4-и в първата надпревара, но събра общо 30 точки и изпревари с 6 т. Манолов (2-и в суперфинала) и със 7 т. Делян.

В клас Junior Cup 7 деца влязоха в надпреварата за място на стълбичката. С успехи в полуфинала и суперфинала победител стана Виктор Николов, който направи и най-бързия тур.

Подиумът в клас Junior

Първи във финала стана Габриел Александров, който с трети места в другите 2 надпревари си осигури 2-ото място в класирането за кръга. Местата на подиума допълни Петър Шингов след много силен суперфинал.

Топ 5 допълниха Цветелин Цонев и Кристиян Иванов, следвани от Денислав Кузев и дебютанта в любителските състезания Ален Ибрям.