Начало Картинг Юруков, Маринов и Николов №1 в 3-ия кръг на RaceFacer

Юруков, Маринов и Николов №1 в 3-ия кръг на RaceFacer

257
0
2020 RaceFacer Лаута 3 кръг
снимки: Картинг Писта Лаута

На 12 юли на пистата Лаута се състоя третият кръг от Летния любителски шампионат по картинг на RaceFacer, който тази година ще се провежда успоредно и с общо генерално класиране от пистите във Варна и Пловдив. Общо 18 пилота взеха участие в състезанието.

В Супер Финал Б – клас Pro, първи е Тома Маринов, който стана победител в суперфинала, следван от Росен Тодоров и Делян Мишинков. Последният имаше проблеми с картинга, който угасна във финала малко след старта.

Подиумът в клас Pro

В клас Master победата взе Симеон Юруков, който спечели суперфинала и направи и най-бързата обиколка в състезанието. Именно тя му донесе допълнителни 3 точки, като в крайното класиране той именно с толкова изпревари Максимилиян Колев.

Колев бе най-бърз в квалификацията и във финала, но в суперфинала остана едва 6-и. Местата на подиума допълни Симеон Михалев. Цветомир Маринов и Руми Петрова завършиха с равни точки на 4-а и 5-а позиция.

Подиумът в категория Master

В клас Junior 6 деца се бориха за призовите позиции. С първи места във всички сесии триумфира Виктор Николов, който записа и най-бързия тур. Втори се класира Габриел Александров, който е 2-и и в суперфинала.

След оспорвана битка третото място зае Цветелин Цонев. Той се класира 3-и в суперфинала и изпревари само с една точка Петър Шингов. Следващия кръг на RaceFacer ще се проведе на 26 юли.

Първите трима в Junior