Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер обяви и втория си пилот за 2015 г. – Фелипе Наср...

Заубер обяви и втория си пилот за 2015 г. – Фелипе Наср ще е съекипник на Ериксон

86
0
Фелипе Наср

Тимът на Заубер обяви и втория си пилот за сезон 2015 г. във Формула 1: Фелипе Наср ще е съекипник на Маркус Ериксон.

– Това е много важна стъпка в кариерата ми – заяви Наср. – Незабравим момент, който дължа на всички подкрепяли ме хора – семейството, приятелите, спонсорите, отборите и страната си. Една мечта се сбъдна. Тимът на Заубер е помогнал за присъединяването на имена като Фелипе Маса, Кими Райконен, Роберт Кубица и Себастиан Фетел към Формула 1. Гордея се, че сега и аз ще съм част от това състезателно семейство. Изкарах прекрасна година в Уилямс, където научих много и се подготвих да съм титуляр във Формула 1.

22-годишният бразилец бе тест и резервен пилот на Уилямс през 2014 г. Той кара и в сериите GP2 (в момента е втори в класирането с 4 победи). Сред постиженията в кариерата му досега са титла в британския шампионат Формула 3 през 2011 г., второ място в престижната Гран при на Макао в F3, титла във Формула BMW Европа през 2009 г.

– Следим кариерата на Фелипе от известно време и той напълно заслужава позицията си във Формула 1, тъй като е един от най-успешните пилоти в малките формули – каза от своя страна шефът на Заубер Мониша Калтенборн. – Радваме се, че ще кара за нас догодина. Това означава, че Бразилия ще има още един млад и талантлив пилот в спорта. Банко до Бразил е важен партньор на Фелипе до момента и ще продължи да го подкрепя и след тази важна стъпка – допълни тя.

Банко до Бразил е основният спонсор на Наср от няколко години. Логата й ще са върху кутиите за радиаторите и задното крило на болида С34. Директорът маркетинг и комуникации на банката Хейтън Роча заяви, че основната цел на това партньорство е да направи възможно навлизането на нов бразилски пилот в F1, както и че Фелипе е смятан за най-обещаващият талант в страната от Аертон Сена насам.

И двамата пилоти на Заубер за следващия сезон ще допринесат със сериозни спонсорски средства за бюджета на отбора. Швейцарският тим е сред отборите с финансови проблеми и бе принуден да търси състезатели с пари, въпреки политиката си да залага основно на таланта.

Ситуацията със Заубер, Лотус и Форс Индия бе обсъдена подробно през уикенда за Гран при на САЩ, след като Катерам и Маруся преминаха под управление на синдици. Засега обаче няма предприети конкретни действия, нито поети ангажименти относно оздравяването на финансовата ситуация в малките екипи.