Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Загубата на специалист като Алисън няма да премине незабелязано, заяви Клиър

Загубата на специалист като Алисън няма да премине незабелязано, заяви Клиър

92
0

Тимът на Ферари ще има нужда от известно време, за да се съвземе след внезапното напускане на техническия шеф на Скудерията Джеймс Алисън, сподели Джок Клиър.

Британският специалист си тръгна от Маранело, след като президентът на компанията Серджо Маркионе не му позволи да работи от Великобритания. Алисън търсеше вариант да се премести, за да може да се грижи за трите си деца, след като съпругата му Ребека почина през март. Твърди се също така, че инженерът ядосал Маркионе, след като отхвърлил няколко молби на президента като неразумни.

„Очевидно е, че загубата на специалист от калибъра на Джеймс Алисън няма да премине незабелязано”, заяви Клиър, който се присъедини към Ферари в по-рано през 2016 г. „Отборът ще трябва да работи доста упорито, за да покрие дупките. И Матиа [Биното] ще има нужда от помощта на всички. Трябва да се справим заедно. Идеята не е Матиа да заеме позиция, подобна на тази, в която бе Джеймс. Но Ферари трябва да върви напред. Необходимо е да извлечем максимума от ситуацията – такава, каквато е. Знам, че всички в екипа са твърдо решени да се справят и да се трудят здраво в областите, в които Джеймс бе много силен. Ще ни липсва, но това е предизвикателството за нас.”

Биното, който оглавява департамента за задвижващите системи, ще е координатор на новата техническа структура на Ферари. При нея няма да има един технически директор, носещ отговорността за конкретен проект. Маркионе и шефът на Ферари Маурицио Аривабене вече заявиха, че ще заложат на хората вътре в екипа от Маранело и няма да се търсят нови специалисти.