Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Защо Фетел празнува с вдигнат пръст?

Защо Фетел празнува с вдигнат пръст?

41
0

От години Себастиян Фетел празнува своите победи с вдигнат показалец. Този жест дълго време символизираше доминацията му във Формула 1 с екипа на Ред Бул, но сега негов бивш тим шеф обяснява, защо Фетел празнува по този начин.

През 2006 г. на състезанието на Спа от календара на Световните серии на Рено Фетел претърпява сериозна катастрофа. Той губи контрол над колата си по време на тренировките след преминаването през бордюра на О Руж и се забива предпазните огради, като в резултат на това германецът е със счупен пръст.

„Предната гума се откъсна от колата, полетя назад и удари върха на пръста му“, обяснява Тревор Карлин, за чийто отбор Фетел тогава се състезава. След кратък престой в болницата германецът се завръща на пистата със сериозно омотан пръст. „Той продължаваше да се смее, въпреки че не можа да вземе участие в състезанието. Показваше на всички пръста си и продължаваше с усмивка.“

Според Карлин жестът, превърнал се в запазена марка след победите на Фетел символизира това, че той не е забравил своята най-тежка катастрофа в моторните спортове, която обаче не го впечатлила особено.