Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Започнахме уикенда по възможно най-добрия начин, сподели Хамилтън

Започнахме уикенда по възможно най-добрия начин, сподели Хамилтън

41
0
Audi RS 7

Люис Хамилтън бе най-бърз в петъчните свободни тренировки на пистата Спа-Франкоршамп. Времето на англичанина от следобедната сесия – 1:44.753 мин – бе само с 0,250 сек по-слабо от най-бързото време, записвано изобщо на белгийското трасе – 1:44.503 мин на Ярно Трули в Q2 през 2009 г. Той сподели след сесиите, че днешният петък е бил един от най-силните за екипа му Мерцедес през 2017 г.

„Колата вървеше силно от самото начало. Направихме няколко добри промени по отношение на реглажите още от началото на първата тренировка, което определено е окуражаващо начало на уикенда. Състезателното ни темпо изглежда по-близко (с това на съперниците), но все пак започнахме по възможно най-добрия начин“, заяви Хамилтън.

Валтери Ботас бе трети във втората сесия, като той сподели, че има по какво да работи.

„Като цяло бе сложен ден. Имахме някои грижи с настройването на автомобила. В началото не се чувствах особено комфортно. Но постепенно ситуацията се подобряваше, постигнахме наистина сериозен напредък. Като цяло поведението и скоростта на болида ни изглеждат чудесни, но все още има какво да се подобри. Дългите ми серии накрая бяха прекъснати от дъжда, но положението бе едно и също за всички. Доволен съм, че направихме поне няколко обиколки с много гориво“, обясни финландецът.