Начало Автомобили Звездите на КИА в Женева – Stinger, Picanto и Plug-in хибриди

Звездите на КИА в Женева – Stinger, Picanto и Plug-in хибриди

51
0

На Международния автомобилен салон в Женева КИА Моторс представя четири нови модела. КИА Stinger ще осъществи своя европейски дебют, а изцяло новият градски автомобил КИА Picanto ще бъде показан премиерно пред широката аудитория. КИА ще демонстрира и усъвършенствана технология на задвижване чрез новите си хибридни модели – кросоувърът Niro Plug-in и елегантната лимузина Optima Sportswagon Plug-in.

Майкъл Коул, главен оперативен директор на КИА Моторс Европа, коментира: “Разнообразието от модели на КИА, които представяме тук, в Женева, е израз на амбицията на компанията и отговор на нарастващия интерес към нашите автомобили.”

“Stinger е най-мощният автомобил в историята на КИА, докато новото Picanto е един от най-продаваните модели на компанията в цял свят. Picanto е с нетрадиционен, модерен дизайн, съвременни технологии за свързаност, подобрена безопасност и възможности за персонализация. Новите plug-in хибридни версии (с възможност за зареждане от електрическата мрежа) на Niro и Optima Sportswagon ще помогнат на КИА да постигне предначертаната си цел: до 2020г. да подобри с 25% икономията на гориво спрямо нивата от 2014г.”

Всички модели, представени от КИА в Женева, ще се предлагат с безпрецедентната за Европа гаранция от 7 години или пробег от 150 000 км. Гаранцията на КИА покрива и литиево-йонните полимерни батерии в двата нови хибридни plug-in модела. Европейската версия на новия КИА Stinger се представя в Женева след глобалната премиера на автомобила по време на Северноамериканския автомобилен салон 2017 в Детройт.

Новият спортен фастбек седан следва духа на историческите гранд турър автомобили – мощни, елегантни, вдъхновяващи, завладяващи. Автомобилът предлага спираща дъха естетика, достатъчно място за настаняване на петима пасажери и техния багаж, стабилен, плавен ход и чувствително и за най-малките реакции на водача управление.

В Европа Stinger ще предложи избор от три двигателя: 2,0 литров бензинов турбодвигател (с мощност от 255 к.с. и максимален въртящ момент от 353 Нм), 2,2 литров дизелов турбодвигател (200 к.с., 440 Нм) и 3,3 литров туин-турбо V6. 3,3л двигател предоставя 370 к.с. с максимален въртящ момент от 510 Нм и постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди. Стингър е най-бързо ускоряващият и най-мощен автомобил, произвеждан някога от КИА.

КИА Stinger ще се предлага както със задно задвижване, така и със задвижване на всички колела, набор от системи за активна безопасност DRiVE WISE, Електронно регулируема система на окачване (Dynamic Stability Damping Control) и Система за избор на режим на волана и скоростите ( Drive Mode Select).

Шест години след като КИА анонсира своите сериозни намерения в сферата на GT концепцията, Stinger влиза в серийно производство и ще бъде пуснат в продажба на Стария континент през четвъртото тримесечие на 2017 г. КИА Пиканто внася нова доза свежест в А-сегмента със младежкия си и енергичен нрав. Автомобилът се отличава със самоуверен дизайн и модерен салон, изработен от висококачествени материали. Актуалният модел ще предложи на клиентите и повече възможности за персонализация.

Изцяло новото Пиканто е разработено в дизайнерските центровете на КИА в Намянг (Южна Корея) и Франкфурт (Германия), които работят в синхрон за постигането на един младежки и енергичен облик на автомобила. За първи път КИА ще предложи при Пиканто и GT-линия, вдъхновена от атлетичното излъчване на модели, позиционирани в по-висок клас, като Optima GT.

Висококачественият и високотехнологичен салон на модела разполага с информационно-развлекателна система със 7,0-инчов сензорен екран, нови технологии – Android Auto™ и Apple CarPlay™и безжично зарядно устройство за смартфон. Автомобилът осигурява на клиентите по-голям потенциал за персонализация със своите 11 екстериорни цвята и гама от цветови комбинации за интериора.

Новото Picanto предлага по-голям салон от повечето свои конкуренти и голяма багажна вместимост в сравнение с всички автомобили в А сегмента (255 литра). Приложените нови мерки за намаляване на шума и вибрациите допринасят за превръщането му в най-добре обезшумения автомобил в своя клас. Новото Пиканто е първият автомобил в своя клас, оборудван с torque vectoring  – допълнителна функция на Електронната система за контрол на стабилността (ESC). Внедряването на тази нова технология в автомобил от А-сегмента гарантира по-висока степен на стабилност и безопасност при завиване. Пиканто е първият автомобил в своя клас, който предлага и Система за автономно аварийно спиране (AEB).

От старта си на пазара в началото на второто тримесечие на 2017г. новото Picanto ще бъде налично с 1,0 и 1,25 литрови бензинови двигатели с емисии на въглероден диоксид от едва 89 г/км. През четвъртото тримесечие на 2017г. КИА ще предложи Пиканто и с новия мотор, разработен от компанията – 1,0 литров бензинов турбодвигател T-GDI с мощност от 100 к.с.

Plug-in хибридът Ниро, демонстриран за първи път в Женева, е комбинация от кросоувър дизайн и оптимална горивна ефективност. Niro ще бъде първият автомобил на пазара, който отговаря на две важни тенденции: ръст в продажбите на хибридните plug-in модели (с прогноза за увеличение до над 600 000 бройки до края на 2023г.) и стабилно увеличение на пазарния дял на компактните кросоувъри.

Хибридният автомобил Niro Plug-in ще се дистрибутира в европейските представителства на КИА от третото тримесечие на 2017 г. и ще предложи комбинация от икономичен 1,6 литров GDI двигател (бензинов с директно впръскване) и литиево-полимерна батерия с висок капацитет (8,9 кВтч). Последното попълнение в гамата от хибридни кросоувъри на КИА е със значително редуцирано ниво на вредни емисии в сравнение с по-конвенционалния хибрид Niro – инженерите на модела целят комбинирани емисии на въглероден диоксид под 30 г/км и изцяло електрически пробег от над 55 километра с нулеви емисии.

Внедряването на хибридно plug-in задвижване има минимален ефект върху пространствените параметри на Niro – батерията с висок капацитет на автомобила е разположена под дъното на 324л (VDA) багажник и под задните седалки. Опционалният теглич – рядкост при колите от класа на хибридите – позволява на собственика на колата да тегли товари до 1300 кг.

Хибридният автомобил Niro Plug-in разполага с технология за регенеративно спиране, която осигурява акумулиране на кинетична енергия и презареждане на батерията при движение по инерция или спиране – допълнителна подкрепа за постигане на оптимално и икономичното шофиране. Системата Eco Driving Assistant (Eco DAS), подпомага водача за по-ефективно шофиране при всякакви пътни условия. Технологията Eco DAS включва Coasting Guide Control (CGC), Система за управление на инерцията и Predictive Energy Control (PEC), Система за контрол и предвиждане на енергийния разход – иновации, които дават възможност на водача да оптимизира разхода на гориво. Сензорният екран на информационно-развлекателна система на автомобила визуализира нивото на заряд на батерията, както и локациите на най-близките зарядни станции.

Optima Sportswagon Plug-in е другият екологичен автомобил на КИА с усъвършенствано хибридно задвижване, представен в Женева. Optima Sportswagon Plug-in съчетава универсалността на туръра, позната от конвенционалната Optima Sportswagon, с високоефективното задвижване, характерно за хибридния седан Optima Plug-in, който се предлага на пазара от 2016 г.

Новият модел е създаден изцяло за европейския пазар и предлага 440 литра (VDA) вместимост на багажника – 133 литра повече от хибридния седан Optima Plug-in. Задвижването комбинира ефективен 2,0 литров „Nu“ четирицилиндров GDI двигател с електрически мотор (мощност 50 кВт) и литиево-йонна полимерна батерия (11,26 кВт). С комбинирана мощност от 205 к.с. и внушителния максимален въртящ момент от 375 Нм, Optima Sportswagon Plug-in гарантира електрически пробег от над 60 км при емисии на въглероден двуокис от едва 34 г/км. Ниските експлоатационни разходи и изключителната практичност на автомобила ще го превърнат в привлекателен избор както за индивидуални, така и за флийт клиенти.

Моделът е оборудван с информационно-развлекателна система с 8,0 инчов сензорен екран, с Android Auto™ и Apple CarPlay™, както с навигация TomTomTM, която подава актуална информация за трафика и метеорологичните условия и предупреждава за камери, контролиращи скоростта. Хибридният автомобил Optima Sportswagon Plug-in предлага безжичното зарядно, което позволява на водача да зарежда мобилни устройства в движение. Наборът от технологии за активна безопасност помага на шофьорите да избягват евентуален сблъсък и да смекчават последиците.