Начало Картинг Две наши момчета на големите финали на Rotax MAX Challenge

Две наши момчета на големите финали на Rotax MAX Challenge

43
0
Rotax MAX Challenge

На чисто новата международна картинг писта Лукас Гереро край Валенсия, започнаха големите финали за 2014 г.  на Rotax MAX Challenge.

Двама наши представители мерят сили с най-добрите в света. В клас Rotax MAX Junior в остра конкуренция с още 71 състезатели ще се бори Иван Влъчков. Право да се яви на това състезание му даде спечелената шампионска титла в републиканския шампионат за 2014 г. Влъчков взе титлата след отлично представяне в състезанията от Републиканския шампионат по картинг, който се проведе от април до октомври тази година.  Състезателят на ЦСКА Картинг спорт събра 262 точки и се нареди пред съперниците си Давид Будев (второ място с 206 точки) и Николай Петров (3 място със 180 точки).

В клас DD2 нашето момче се казва Васил Коларов. Той стана шампион в републиканския ни шампионат със 112 точки, като се класира пред Симеон Симеонов (второ място с 77,5 точки) и Ивайло Дончев (трето място с 71 т.).

Състезанията ще продължат до неделя, като днес текат свободни тренировки. В сряда след обяд започват квалификациите, а финалните гонки са в събота след обяд.

Състезанията на живо могат да се гледат в Интернет на адреса: http://rgf-2014.kart-data.com.

Да пожелаем успешно представяне на двамата ни пилоти!