Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер ще има нов аеропакет в Сингапур

Заубер ще има нов аеропакет в Сингапур

61
0
Адриан Сутил,Естебан Гутиерес

Отборът на Заубер ще е с нов аеропакет за Гран при на Сингапур, включващ нов капак за двигателя и модифицирано предно крило за С33.

Швейцарският тим и Катерам са единствените отбори, които нямат точки след 13 проведени кръга от тазгодишния шампионат на Формула 1.

– Като се има предвид, че Сингапур е едно от трасетата, където мощността на задвижващата система не е от чак толкова голямо значение, както и факта, че ще имаме нов аеропакет, то отборът се чувства доста окуражен преди състезанието там – коментира шефът операции на пистата Джампаоло Далара. – Нощната надпревара по улиците на града е единствена по рода си. Предизвикателствата на трасето са обичайните за такъв тип конфигурация – необходимо е достатъчно добро сцепление, стабилност, охлаждането също е в списъка. За пилотите има места, които не прощават и минимален пропуск. Затова е важно да намерим настройки, които да им позволят да имат доверие на колата.

Естебан Гутиерес сподели, че пистата в Сингапур е едно от любимите му трасета, но състезанието там е истинско изпитание заради високата влажност:

– Помня, че миналата година си мислех по време на надпреварата и след финала колко енергия поглъща този климат. Като цяло спомените ми от там са добри. Смятам, че характеристиките на пистата ще паснат на С33. Работихме много по механичните настройки, които ще са особено важни там, тъй като има множество тесни завои и къси прави.

Адриан Сутил е на мнение, че карането в Сингапур е интересно и също харесва уличната писта. Той допълни, че важни за добро представяне ще са добрата стабилност и високото аеропритискане.

– Според мен там имаме най-добър шанс за силен резултат. Самото състезание предлага на зрителите страхотно шоу – каза още немският пилот.