Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер представи С34

Заубер представи С34

39
0

Екипът на Заубер представи своята нова надежда С34 в базата си в Хинвил, Швейцария. След разочароващата 2014 г., която бе отбелязана като най-лошата в цялата история на отбора, сега с новата кола и новите пилоти швейцарците трябва да отскочат от дъното, където бяха не само от спортно-техническа гледна точка, но и от финансова. За разлика от сивите цветове през миналата година, сега новите свежи цветове подсказват и за новите спонсори.

Те идват от Швеция и Бразилия, от където са и новите пилоти Маркус Ериксон и Фелипе Насър. Въпреки че притежаваше договор и за 2015 г. Адриян Сутил трябваше да си стегне багажа, а подобно на него отбора напусна и Естебан Гутиерес, който се присъедини към легиона тест пилоти във Ферари. От там пък като трети пилот идва Рафаеле Марсиело, който ще прави тепърва своите крачки във Формула 1 и ще затвърди връзките между Заубер и Скудерията.

Ериксон се представяше с умерен успех в сериите GP2 преди през миналата година да се присъедини към екипа на Катерам, не на последно място благодарение и на парите на своите спонсори. С болида на последните в класирането за миналата година обаче той трудно можеше да остави някакво впечатление, докато сега в Заубер ще има по-сериозна възможност да се докаже. Самият швед също не крие амбициите си за по-добро представяне.

Фелипе Насър пък ще направи своя дебют във Формула 1 в Австралия. Южноамериканецът, който е смятан от години за многообещаващ талант, завърши на трето място в GP2 през миналата година и освен това успя да събере опит като трети пилот на Уилямс. Друг сериозен аргумент в негова полза е и Банко до Бразил, институцията, която до голяма степен е отговорна за новите цветове на болида на отбора.

Колата ще направи своя дебют в неделя на пистата Херес, като първи в колата ще се появи Ериксон, който ще кара и в четвъртия ден. Във втория и третия пък на линия ще е Насър.