Начало Автомобили Заводът за двигатели на Skoda в Млада Болеслав бе официално открит

Заводът за двигатели на Skoda в Млада Болеслав бе официално открит

48
0
skoda,двигател,завод

Новият завод за двигатели на Skoda в Млада Болеслав (Чехия) бе официално открит. Компанията, която е част от Volkswagen Group, е инвестирала 45 милиона евро в разширяването на съоръжението си там. Целият проект бе изпълнен за по-малко от две години.

Чешкият автомобилен производител разширява дейността си в сферата на задвижващите системи и тяхното развитие благодарение на този нов център. Skoda планира да увеличи продажбите си до поне 1,5 млн. коли годишно през следващите няколко години.

– Новият център за двигатели е важна инвестиция за бъдещето на марката Skoda. Компанията е натрупала 115 години експертни умения в производството на агрегати, а с този завод ще ги разширим и подобрим – коментира членът на борда, отговарящ за техническо развитие, доктор Франк Уелш.

Skoda работи в сътрудничество с Volkswagen Group по създаването и развитието на спирачни системи, скоростни кутии, мотори и други компоненти. Това ще продължи и в новия технологичен център. 34 милиона евро от общата инвестиция са вложени в допълнителни сгради, а 10 млн. евро – в оборудване. Специалистите разполагат с 21 тестови стенда.

По време на цялото разширение и строителство Skoda полага усилия върху максимално опазване на околната среда. Част от енергията е възобновяема и ще служи за директна консумация в сградите например.

Досега Skoda има произведени около 11,6 млн. двигатели. Последното попълнение в гамата е новия 1.0 MPI 3-цилиндров агрегат от серията EA 211. Неговото производство започна в края на май тази година. Моторът се използва в малки и средноразмерни модели на Skoda, SEAT и Volkswagen.