Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За Уилямс е важно да направи добър старт на сезона, споделиха Ботас...

За Уилямс е важно да направи добър старт на сезона, споделиха Ботас и Маса

41
0
Валтери Ботас

Тимът на Уилямс пристигна в Австралия преди няколко дни и пилотите вече се захванаха за работа.

Валтери Ботас и Фелипе Маса участваха в промоционално събитие на австралийската футболна лига (AFL).

След това финландецът отиде на Албърт парк и заедно с екипа си направи обиколка на трасето.

Оперативният шеф на отбора Роб Смедли отбеляза, че Уилямс изпълни поставените в програмата на предсезонната си подготовка цели. „Отиваме в Мелбърн в наистина положително настроение”, продължи той. „Състезанието там винаги е интересно и има много неизвестни. Прилепянето на пистата се променя през целия уикенд. В началото предната част на колата е много нестабилна на мръсната настилка. При по-хладно време се наблюдава грейнинг (късане) на предните гуми, което може да е проблем. Ето защо трябва да работим по подготовка на различни сценарии. Тествахме на писти, където силните страни на FW37 не изпъкваха изцяло и нямаме търпение за първите няколко старта на трасета, които би трябвало да паснат на колата.”

Ботас заяви, че за тима от Гроув е важно да направи силен старт на сезона и да извлече максимума от уикенда в Австралия: „Никога не е ясно какъв ще е напредъкът на останалите отбори през сезона, така че е важно в началото да вземем точки. Харесвам Мелбърн, първото състезание е моментът, когато всичко се разкрива, така че квалификацията ще е вълнуваща сесия.”

Фелипе Маса повтори твърдението на Смедли за това, че в Австралия винаги се случват изненади. „Тук се получават първите резултати от целия упорит труд през зимата, но в същото време е възможно да се видят знаци колко работа има още за вършене. Важно е да стартираме добре. Пистата в Австралия е трудна, важно е автомобилът да е със стабилна задна част. А аз лично се надявам на по-добро начало на сезона за себе си в сравнение с предходната година!”, каза още бразилецът.