Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За Ървайн Шумахер се е отегчавал от ролята си на съветник

За Ървайн Шумахер се е отегчавал от ролята си на съветник

62
0

Еди Ървайн счита, че бившият му съотборник Михаел Шумахер ще е способен да се бори за титлата при завръщането си в F1 през 2010 г.

След като новината за подписването на договор между Михаел Шумахер и Мерцедес обиколи света, за коментар бе потърсен и някогашният пилот на Ферари и съекипник на немеца Еди Ървайн.

„Със сигурност Шумахер е достатъчно бърз, за да печели състезания отново и няма база за сравнение между Дженсън Бътън и Михаел Шумахер, когато става въпрос за способности – започна Ървайн. – Дженсън спечели шампионската титла тази година, така че Михаел може да я грабне следващата година, ако разполага с конкурентоспособна кола. А дори и да не разполага с такава, сме виждали Михаел да прави невероятни неща.“

Според Ървайн Шумахер изобщо не се е задоволил с ролята си единствено на съветник във Ферари и зад това се крие една от причините за завръщането му.

„Мисля, че просто се е отегчавал – твърди Ървайн. – Когато ходеше на някои състезания заедно с Ферари, може би си е мислел: „Какво по дяволите правя тук?“. Нямаше смисъл да присъства като съветник, защото не познаваше достатъчно добре тази страна на работата, така че в действителност нямаше работа. Просто се появяваше като някаква реклама. Най-малкото сега има истинска работа.“

Нещо повече, Ървайн счита, че Шумахер няма да има никакъв проблем да утвърди себе си като пилот номер 1 в екипа на Мерцедес, независимо от присъствието на толкова силен състезател като Нико Розберг там.