Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За момент ми мина през ума, че мога да се кача на...

За момент ми мина през ума, че мога да се кача на подиума, призна Хюлкенберг

60
0
Нико Хюлкенберг,Пол ди Реста

Нико Хюлкенберг записа най-добрия резултат в кариерата си във Формула 1 до момента, финиширайки четвърти на пистата Спа-Франкоршамп в Гран при на Белгия.

Във Форс Индия бяха особено радостни след финала, тъй като и Пол ди Реста влезе в точките – шотландецът видя карирания флаг десети по ред. Спечелените общо 13 точки помогнаха на тима да се изкачи с позиция в класирането при конструкторите, където тимът от Силвърстоун вече е седми.

– Наистина съм доволен от резултата си, който е и най-доброто ми класиране в F1. За това представяне работи целият отбор и благодаря на всички, както и на момчетата, свършили си перфектно работата на трасето. Стартът бе изпълнен със събития, но за щастие избегнах отломките и се оказах в позиция да се възползвам от ситуацията. Дори стигнах втора позиция и за момент ми мина през ума, че мога да се кача на подиума – призна немският пилот. – Състезанието бе трудно. Направихме страхотни двубои с Кими [Райконен] и Михаел [Шумахер], като през цялото време карах на ръба на възможностите си. Беше ни ясно, че трябва да спираме два пъти, но накарахме стратегията да проработи. Накрая се усмихвам широко, защото точно такъв резултат ни бе нужен в битката в шампионата – допълни Нико.

Шотландският му съотборник имаше повече грижи, след като KERS-ът му се повреди още преди надпреварата. Той бе категоричен, че липсата му се е отразила негативно на скоростта на правите.

– Не можех да атакувам или да се защитавам. Срамота е, тъй като след старта бях стигнал четвъртото място, но впоследствие се справих с темпото. Продължих да се боря и дадох всичко от себе си. Взех последната точка, но това бе възможно в ситуацията – сподели Ди Реста.

Двойното класиране в точките ще подейства благотворно на целия отбор, особено на фона на поредните слухове за финансови проблеми. Според тях сега и другият съсобственик на отбора – компанията Сахара – има неприятности, след като индийският върховен съд й нареди да върне на инвеститори над 3 милиарда долара с 15% лихва, при това в рамките на три месеца.