Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За Нюи титлата му с Ред Бул е най-важната до момента

За Нюи титлата му с Ред Бул е най-важната до момента

30
0
Ейдриън Нюи

Техническият директор на Ред Бул – Ейдриън Нюи, е направил няколко коли във Ф1, които са достигнали до световната титла, но като най-важна той оцени титлата, която спечели тази година с Ред Бул Рейсинг.

„Тази титла е най-важната. Бях много привилегирован да работя с Уилямс, а после и с Макларън – два страхотни тима, но те вече имаха инфраструктурата и бяха печелили шампионати и преди аз да отида в тях и затова там работата ми бе предимно дизайнерска. А тук аз съм в тима общо взето от началото на развитието му, затова тук предизвикателството бе доста по-различно и съответно и много по-задоволяващо.

А догодина може би най-голямото предизвикателство ще бъде да разберем работата на новите гуми Пирели и какво точно се изисква, за да се напаснат те към системата KERS и регулируемото задно крило. Имахме един кратък тест след състезанието в Абу Даби и мисля, че Пирели ще продължат да развиват гумите през зимата, а ние пък няма да можем да ги тестваме отново, докато не сме готови с новата си кола, така че тепърва имаме да ги разучаваме.

С изключение на това всичко останало си е обичайното. Нашата философия е да не се възгордяваме прекалено много през зимата и да се опитаме да свършим възможно най-добрата работа и ще видим къде ще ни отведе това след нова година“, обясни Нюи по време на връчването на наградите на клуба на британските автомобилни пилоти.