Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Забраната за тестове раздели тимовете на два лагера

Забраната за тестове раздели тимовете на два лагера

43
0

Половината от отборите във Ф1 не са съгласни с предложението забраната за тестове да не бъде толкова строга.

Най-големите противници на това предложение са най-вече новите отбори, които съответно имат и най-малките бюджети, като към тях се присъединяват също и Уилямс и Заубер.

„Ще трябва отново да обособим екип, занимаващ се само с тестове, а това са ненужни разходи“, смята Петер Заубер, а колегата му от Уилямс – Сам Майкъл, допълва:

„Настоящата система гарантира равнопоставеност и повече възможности.“

От Форс Индия са общо взето на същото мнение.

„Преди време тимовете с повече тестове наваксваха всичко много бързо и за две състезания развиваха дадена технология до нивото, до което тя се намираше и при тима, който я бе измислил. А ето че сега половината сезон мина, но Ферари и Ред Бул не са толкова добри с F-duct, колкото Макларън. Но нашата система работи поне толкова добре, колкото при останалите, защото реално няма възможност за тестове и всичко опира до качеството на инженерите“, смята Отмар Цафнауер от Форс Индия.

Тим-шефът на Мерцедес – Рос Браун пък не е напълно против забраната, но не смята за нужно тестовете да бъдат върнати в предишния си вид:

„Трябва да намерим добър баланс. Например не трябва да се връщаме към времената, когато имахме отделни екипи, занимаващи се само с тестовете.“