Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Задното крило на Макларън проработи, щастлив е Хамилтън

Задното крило на Макларън проработи, щастлив е Хамилтън

66
0
Люис Хамилтън

Забележителен напредък със задното си крило направи екипът на Макларън и това бе отбелязано изрично от Люис Хамилтън след свободните тренировки за Гран при на Абу Даби.

– То не работеше като хората от момента, когато го тествахме за първи път на Сузука, така че не можехме да се възползваме изцяло от потенциала му. А бяхме наясно, че той е много висок. Затова добрата му работа е огромен плюс за нас – заяви той. – Колата вървеше добре. В квалификацията ще ми е трудно, защото Ред Бул-ите ми дърпат с половин секунда в третия сектор. Темпото ни обаче е по-близко до тяхното откогато и да било. Чак сега имам чувството, че можем да се борим с най-бързите коли. Според мен ще можем да спорим за първа редица утре.

Що се отнася до инцидента с Бруно Сена, за който получи официално предупреждение, Люис обясни, че се е получило недоразумение:

– Той се опитваше да започне обиколка, а аз се пробвах да вляза в пита. Ще отида и ще говоря с Бруно, за да съм сигурен, че всичко е наред.

Дженсън Бътън от своя страна не бе доволен от баланса на колата си и отново го тормозеше блокиране на предните спирачки.

– Поведението не е достатъчно постоянно, така че си мисля, че нивото ни на аеропритискане е твърде ниско за тази писта. Колата на Люис е в различна конфигурация и е значително по-бърза. Надявам се да оправим нещата, защото искам да се наслаждавам на останалата част от уикенда си, а и имам доста причини да съм оптимист за утре – каза световният шампион.