Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Предпазлив оптимизъм в Макларън след петъчния ден

Предпазлив оптимизъм в Макларън след петъчния ден

37
0
2013,Бразилия,Макларън,Серхио Перес

Макларън започна солидно последния уикенд от сезон 2013. Дженсън Бътън записа четвърто време в първата свободна тренировка, понеже дъждът се засили през втората, времената от първата така и не бяха достигнати.

„Днес бе доста хлъзгаво, като дори на правите имаше аквапланинг, което не е обичайно“, заяви Дженсън Бътън след края на първия ден, но добави доволно: „За наша радост сутринта успяхме да направим достатъчно обиколки и имахме чувството, че условията бяха достатъчно постоянни, за да направим дълга серия от обиколки с гуми интермедия. Успяхме да направим дълга серия с много гориво и освен това къса с малко. И в двата случая колата се държеше достатъчно постоянно.

След обед изчакахме, за да видим, как ще се развие времето. Направихме няколко обиколки с интермедия, за да направим сравнение с данните от сутринта. Мисля, че вече имаме достатъчно полезен опит. Щеше да е хубаво, да направим още обиколки, но нямахме достатъчно гуми на разположение. Трябва да изчакаме, за да видим дали сме свършили достатъчно добра работа. Прогнозата е, че времето няма да се промени особено, така че трябва да сме готови и да очакваме всичко.“

Колегата на Бътън, Серхио Перес, който ще запише последното си състезание за Макларън през този уикенд се класира на седма позиция, но не е особено въодушевен от видяното в петъчния ден.

„Трудно е да оценим представянето на колата днес“, заяви Перес. „Не успях да направя много обиколки нито сутринта, нито следобед. Когато бях на пистата пък условията бяха различни от моментите, в които нашите съперници постигнаха своите най-добри резултати.

Все още не съм съвсем доволен от настройките на колата, но все пак е хубаво, че имаме някаква идея, какво трябва да променим по колата. Ако условията останат непроменени смятаме, че ще успеем да си пробием място напред и ще се представим силно на мокро. Ако обаче е сухо, тогава вероятно позициите ни няма да са много по-различни от последните състезания.“

„На Интерлагос никога не можеш да си сигурен за нищо“, обясни от своя страна Мартин Уитмарш. „Очаквахме, че тук може и да вали, и нещата действително се развиха според очакванията.

Успяхме да направим приличен брой обиколки, особено сутринта, когато дъждът не бе толкова силен. Въпреки очакваното запазване на времето все още не можем да кажем, че имаме ясна картина за неделния ден. Според нашите предвиждания, в квалификацията ще вали, но за състезанието вероятността е 50:50. В Сао Пауло никога не можеш да знаеш, какво ще е времето.“