Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Задоволство в Макларън, разочарование за Ферари и Мерцедес

Задоволство в Макларън, разочарование за Ферари и Мерцедес

34
0
Люис Хамилтън,Марк Уебър,Себастиан Фетел

Ред Бул бяха толкова бързи в квалификацията за Гран при на Австралия, че второто време на Люис Хамилтън бе прието в голяма степен като изненада. Англичанинът се пребори за първа редица в последния момент на Q3 с Марк Уебър, а след това шефът на екипа му Мартин Уитмарш направи някои интересни признания пред телевизионните камери при първите коментари от изхода на битката за място на грида. Англичанинът сподели, че KERS-ът в болида на Хамилтън не работел в решителната бърза обиколка.

Освен че нямаше допълнителната мощност от системата, проблемът с нея определено е повлиял и на баланса на спирачките му. Това бе известен недостатък, но пък щеше да е безкрайно трудно да победим Себастиан при всички положения. Поне щяхме да сме по-близо обаче – допълни Уитмарш.

Усмихнат и ведър бе и класиралият се 4-и Дженсън Бътън, който отново благодари на хората във фабриката за работата им.

На другия полюс бе настроение във Ферари и Мерцедес, където очакваха да са далеч по-силни, отколкото бяха на Албърт парк.

Не бяхме супер-конкурентоспособни днес. Имахме твърде консервативен подход в квалификацията. Знаехме, че поемаме голям риск и може да сме чак четвърти, както и че ако играем на сигурно е вероятно да се озовем пети или шести. Нямаше нужда да поемаме рискове в първата квалификация за сезона. Доволни сме от позицията си, но не и от разликата спрямо полпозишъна. Трябва да прегледаме нещата тази вечер. Като цяло ни липсваше прилепяне, а вчера не бяхме толкова зле – следователно нещо сме изпуснали днес. Дистанцията спрямо Заубер, Торо Росо, Рено в зимните тестове бе секунда в наша полза, а тук сега е едва 0,2-0,3 сек. Нещо сме сбъркали в колата. Подозирам, че това не е нормалното ни темпо и утре можем да сме много по-добри – гласеше разяснението на Алонсо.

Нико Розберг пък поне стигна Q3, докато Михаел Шумахер отпадна след втория сегмент с 11-о време. Той също не бе никак щастлив от развоя на събитията:

Очаквахме различно представяне в първата квалификация след зимните тестове. Разочаровани сме в известна степен. Трябва да разберем защо не вървяхме според очакванията. Имах някои проблеми с KERS – ту работеше, ту не работеше. Беше непостоянна сесия от гледна точка на поведение и не сме там, където би трябвало.