Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Задоволство в Мерцедес

Задоволство в Мерцедес

58
0

Известно задоволство цареше в екипа на Мерцедес, след като младата надежда Нико Розберг успя да спечели първата свободна тренировка, а следобед се нареди четвърти зад Фернандо Алонсо и пилотите на Ред Бул.

Синът на бившия световен шампион Кеке Розберг остана на 0,466 сек от най-доброто време за деня, докато неговият именит съотборник Михаел Шумахер завърши едва на 11-и на малко на секунда след водача.

„Доста продуктивен ден за нас“, сподели усмихнатият Розберг. „Чувствам се отлично тук, въпреки че по всичко изглежда, че гумите отново могат да създадат проблеми.По-меките изглежда не работят оптимално, но пък ние направихме всичко по силите ни.

По отношение подобренията по колата изглежда от екипа са свършили прекрасна работа. Сигурен съм, че тази нова версия ще подобри значително конкурентноспособността ни. Имахме някои проблеми, но ги отсранихме и мисля, че сме на прав път.

Знаем, че скоростта ни в състезанието е по-добра от тази в квалификацията, затова си мисля, че ако успеем да излезем на по-добри позиции от квалификацията ще можем да се борим и за нещо повече в състезанието. Мисля, че ще отбележим видим напредък.“

„Бе доста вълнуващо за мен, да карам за първи път на това трасе“, радваше се и Михаел Шумахер. „Пистата е значително по-взискателна от това, което очаквах вчера след като се разходих по нея. Прекарах сутринта изцяло концентриран върху това, да опозная трасето, да почувствам и намеря неговия ритъм.

Чувствам се доста комфортно, въпреки че има някои доста трудни слепи завои. Не мисля обаче, че успях да намеря точния ритъм в една единствена обиколка. Все пак дългите серии от обиколки бяха добри.

Трудно е да оценя съотношението на силите, защото отборите карат с различни количества гориво.

Попречих на една от бързите обиколки на Люис Хамилтън, за което искам да му се извиня. Определено не го видях и не бях информиран, че той идва.“

„Днес имахме доста работа с новите части по колата ни“, обясни от своя страна и шефът на екипа, Рос Браун. „Бе много важно колите да прекарат колкото се може повече време на пистата, за да изпълним програмата си за деня. Успяхме да го направим и това определено ме радва.

Това е добър старт на уикенда, но имаме още работа за вършене, като трябва да решим проблемите си в квалификациите.

На базата на наученото в Канада, знаем че трябва да се класираме добре в квалификацията, за да можем да се борим за нещо повече в състезанието. Затова и утре ще съсредоточим вниманието си върху тренировката за място.“

„Направихме не лош старт на уикенда, като колата определено е подобрена“, радваше се и спортният шеф на концерна Мерцедес, Норберт Хауг. „Екипът работи здраво в последните седмици върху последните подобрения и затова искам да благодаря на всички.

С малко бензин в колите може би щяхме да сме още по-бързи, ако Нико и Михаел не бяха попаднали в трафик. Времената ни бяха константно бързи.

Ако всичко протече според плана, Нико и Михаел ще могат да покажат в квалификацията и състезанието явно напредъка на колата ни.“